top of page

II. Kishuszár tábor Oszkón

A tavalyi sikeres táboron felbuzdúlva idén nyáron is megszerveztük egyhetes kishuszár táborunkat Oszkón. A csodás környezetben zajló egyhetes táborban idén sem unatkozhattak a táborlakók.

Hétfőn Tompa Ferenc a Magor Íjász és Hagyományőrző Egyesület vezetője tartott íjászbemutatót kicsit közelebb hozva számunkra a honfoglaló magyarság mindennapjait, majd ezt táborozóink is kipróbálhatták.

A keddi nap részben a népi hagyományoké volt, hiszen a fazekassággal ismerkedhettünk meg testközelből, ezért külön köszönet Borsos Gyulának. A nap második részében a huszárok leghűségesebb társával a lóval foglalkoztunk. Mindenki lovagolhatott Závár Kinga segítségével.

Szerdán a Magyar Honvédség érkezett hozzánk a táborba. A MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Toborzó részlegének köszönhetően egy szuper ügyességi pályán bizonyíthatták kishuszáraink talpraesettségüket, valamint megismerkedhettek a katonák által hozott felszereléssel is.

Csütörtökön a vasvári fürdőben pihenhettük ki az elmúlt napok "fáradalmait". A lehetőséget külön köszönjük Győrvár polgármesterének Kaczor Zsoltnak, aki ezt lehetővé tette.

Pénteken a nap ismét a népi hagyományokkal kezdődött, hiszen nemezből készíthettünk kis labdákat, majd a nap második felében Farkas Tibor a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség törzstisztje tartott pirotechnikai bemutatót, melynek szerves része volt a biztonságtechnikai előadás is. Napközben még táborozóink az oszkói szabadulószoba kihívásainak is megfeleltek, azaz sikeresen kijutottak.


A szombati napon már szintén ismert, régi barátaink a bucsui

tűzoltók (Bucsui ÖTE) érkeztek a táborba és egy családi nappal egybekötve ismerkdhettünk meg a tűzoltók munkájával.

Vasárnap pedig a táborbontásé és a hazautazásé volt.

Itt szeretnénk még egyszer külön megköszönni a helyszínt és a sok segítséget az Oszkói Hegypásztorkörnek. Nélkülük a tábor nem valósulhatott volna meg.




bottom of page