top of page

A III. Kishuszár tábort rendeztük Oszkón

Az elmúlt évekhez hasonlóan idei évben is nagy sikerrel rendeztük meg a kishuszár tábort Oszkón. A programok az elmúlt évekhez hasonló élményekkel jártak a részt vevő diákoknak, akik közül sokan az eddigi mindhárom táborban aktívan tevékenykedtek. A csodás oszkói környezet idén is csak emelte a tábor értékét.

A táborban részt vevők íjászkodhattak Tompa Ferenc hagyományőrző íjásszal, sőt még a lovasíjászat alapjait is megismerhették. Lovagolhattak, részt vehettek drogprevenciós és kutyás bemutatón, sakkozhattak és Vasváron strandolhattak.

Az idei tábort is megtisztelte jelenlétével a Magyar Honvédség. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a MISTRAL légvédelmi rakétarendszer ATLAS indítóállványát állította ki. A a statikus bemutató mellett a rakétások élete is bemutatásra került. Rajtuk kívül az MH KIKNYP 17. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda (Vas Megye) és az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred bemutatója színesítette honvédeink bemutatóját.

Egyesületünk nagy hangsúlyt helyez a megfelelő biztonsági előírások megismertetésére és annak betartatására, ezért minden évben meghívott előadóként Farkas Tibor hagyományőrző tüzér törzstiszt, pirotechnikai szakember tartott előadást a megfelelő eljárásokról.

A zárónapon pedig a bucsui ÖTE mutatta be a tűzoltók mindennapi életét.

A rendkívül tartalmas hét során csapatunk nagyon jól érezte magát és tovább kovácsolta az eddig is már rendkívül erős összetartást ami a kishuszárokat jellemezte eddig is!

ERŐT, TISZTESSÉGET!



bottom of page